Cod galben de instabilitate atmosferică – Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice

Cod galben de instabilitate atmosferică – Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice în 9 județe.

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 23Fenomene vizate: instabilitate atmosfericăZone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 06Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Navigare în articole