Ciucă, la Iași: Infrastructura spitalicească din România are nevoie de investiţii şi de dotări la cele mai înalte standarde

„Mi-am început deplasarea la Iaşi cu vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, care tratează anual peste 100.000 de copii, aproximativ 60% din pacienţii din întreaga regiune de nord-est a ţării şi din Republica Moldova. M-am bucurat să văd că amplul proces de reabilitare, modernizare şi dotare este aproape de finalizare, iar investiţia de aproape 130 de milioane de lei din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, va oferi condiţii mai bune de tratament copiilor şi tinerilor care au nevoie de îngrijiri medicale. Spitalul, care funcţionează deja ca unul regional, va avea un bloc operator nou cu cinci săli de operaţii, numărul de paturi de la Unitatea de Primiri Urgenţe va creşte de la cinci la 35″, a afirmat Ciucă, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că a discutat cu managementul unității medicale despre dotările de care are nevoie Compartimentul de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arşi din cadrul unităţii sanitare. Premierul a mai spus că sprijinul guvernamental pentru dotarea cu echipamente medicale şi instrumentar necesar acestui compartiment este în curs de derulare, iar prima parte a celor 18 milioane de lei din fonduri guvernamentale a fost deja virată.

„Infrastructura spitalicească din România are nevoie de investiţii şi de dotări la cele mai înalte standarde. Recent, au fost semnate contracte de finanţare pentru opt din cele 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi unele construite, altele renovate şi dotate prin finanţare consistentă de peste 2 miliarde de euro asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sunt investiţii aşteptate de noi toţi pentru că cetăţenii au nevoie de servicii medicale de calitate şi spitale mai sigure”, a precizat șeful Guvernului.

Navigare în articole