Cel mai bun suc natural pentru digestie – O singură legumă elimină toate toxinele din intestin

Un tranzit intestinal normal se realizează prin prelucrarea în colon a  resturilor alimentare nedigerate de către bacteriile din flora intestinală, fiind eliminate ulterior sub formă de materie fecală.

Mesele neregulate, stresul şi sedentarismul sunt principalele cauze ale apariţiei tulburărilor de tranzit intestinal, care fac ca scaunul să nu mai fie eliminat periodic, stagnând în colon.

Multe persoane se confruntă cu astfel de tulburări şi pot primi, pe lângă tratamentul medicamentos adecvat recomandat de medicul specialist, şi o serie de sfaturi privind alimentaţia corectă.

Sucul minune este cel făcut din țelină. Nutriţionistul britanic Sian Baker recomandă consumul acestui suc natural cu certe beneficii pentru colon. Potrivit specialistului, consumul zilnic a 500 de ml de suc de ţelină este asociat cu reducerea inflamaţiei intestinale şi creşterea rezistenţei microflorei bacteriene din colon la toxine.

Țelina curăţă colonul rapid, în doar trei zile, îmbunătăţind digestia datorită conţinutului mare de fibre. Țelina poate fi consumată sub formă de suc sau de salată

În plus, sucul de telina este un diuretic natural eficient şi, pe lângă faptul că poate elimina toxinele din corp, reduce balonarea şi edemul prin aportul crescut de mangan şi magneziu, care susţine procesul de ardere a caloriilor.

De asemenea, această legumă este recomandată şi persoanelor cu diabet zaharat, dar şi celor cu hipertensiune arterială şi ateroscleroză, datorită unui compus special (3-n-butylphthalide – 3nb) care dilată vasele sânge. Un alt efect benefic al consumului de suc de ţelină este prevenirea stărilor de nervozitate, dar şi a oboselii, fiind recomandat şi persoanelor cu afecţiuni renale şi hepatice.

SUCUL DE ȚELINĂ – LEACUL MINUNE PENTRU AFECȚIUNILE COLONULUI

SUCUL DE ȚELINĂ. Mod de preparare

Ai nevoie de 2 sau 3 tulpini sau tije de țelină, un blender sau un storcător de fructe, un cuțit ascuțit. 

Se curăță țelina și se îndepărtează frunzele. Pune tulpinile și lasă-le să treacă prin storcător. Bea sucul proaspăt, ca atare.

Dacă nu ai un storcător de fructe, poți folosi un blender. Odată ce ai transformat tulpinile de țelină într-un piure, poți folosi o sită fina sau o compresa sterila mare pentru a strecura pulpa de suc.

Poți adăuga câteva cuburi de gheață la sucul de țelina sau poți să îl bei la temperatura camerei. De regulă, sucul este cel mai bun dacă îl bei proaspăt, dar poți să păstrezi o parte din el și pentru mai târziu. Acoperă-l bine și ține-l în frigider cel mult două zile.

Încearca sa folosesti diferite condimente si ierburi aromatice pentru a da un plus de savoare sucului de țelină. Unii nutritioniști recomandă să bei sucul de țelină simplu, dar poți adăuga și alte fructe sau legume, cum ar fi castravetele, menta sau limeta.

Sursa: doctorulzilei.ro

Navigare în articole