Ce se va întâmpla cu Prigojin după rebeliunea împotriva „țarului”. Culisele negocierilor

Pacea dintre liderul mercenarilor și președintele Vladimir Putin a fost intermediată de Alexander Lukashenko. Prima condiție impusă a fost ca Prigojin să părăsească de urgență Rusia. 

Un prim scenariu spune că această revoltă ar fi punctul culminant al nemulțumirilor  liderului Wagner. Conform analiștilor politici, liderul mercenarilor Wagner se va muta în Belarus unde, cel  mai probabil își va petrece restul vietii.

Un al doilea scenariu vorbește despre o înțelegere dintre regimul de la Kiev și liderul Wagner. Regimul de la Kiev ar fi observat această instabilitate de pe front, toate lipsurile de care avea parte gruparea Wagner, și ar fi încheiat o astfel de înțelegere. De altfel, această teorie este susținută de faptul că analiștii ar fi observat în discursul lui Prigojin că devine din ce în ce mai blând față de Ucraina. Conform analiștilor, dosarul deschis de Serviciul Federal de Securitate împotriva liderului formațiunii paramilitare va fi închis și trecut la sertar.

Cel de-al treilea scenariu vorbește despre o alianță între Prigojin și diverși membri din înaltul comandament rus. Așadar vorbim despre o revoluție coordonată chiar din interiorul Rusiei, un scenariu de asemenea susținut de reacția soldaților ruși, care s-au predat foarte ușor, mulți declarând că susțin mișcarea mercenarilor Wagner. Conform acestui scenariu, luptătorii grupării Wagner care nu au participat la rebeliune semnează contracte cu Ministerul Apărării din Rusia și își continuă activitatea în cadrul armatei regulate.

 

Navigare în articole