Autoritățile au INTERZIS turiștilor să mai facă poze în acest oraș din Italia! Ce le-a determinat să ia această decizie

Decizia a fost luată de primăria orașului iar prin această acțiune se dorește evitarea supraaglomerării zonelor pline de turiști. Practic este interzisă oprirea între orele 10.30 şi 18.00 în zonele din centrul oraşului, cele cu vedere la mare. Restricțiile au intrat în vigoare de la 1 aprilie și vor rămâne până pe 15 octombrie. 

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, un decret a fost emis pentru a face față problemelor de trafic și pentru a preveni pericolele legate de supraaglomerare în orașul Portofino, Italia. 

În aceste zone din centrul orașului care sunt cele mai frecventate de turiști și care oferă o vedere la mare, oprirea este interzisă între orele 10:30 și 18:00. Cei care nu respectă această interdicție vor fi amendați cu sume cuprinse între 68 și 275 euro.

Conform primarului din pitoreasca stațiune, decizia a fost luată pentru a „permite tuturor turiştilor care ajung în Portofino să poată profita la maximum de sat, dar şi să gestioneze securitatea”, în timp ce o operaţiune de salvare s-ar dovedi dificilă în mijlocul unei mulţimi de oameni.

Portofino este o localitate cu o populație de aproximativ 500 de locuitori, faimoasă pentru faptul că este vizitată frecvent de  celebrități precum Steven Spielberg, Rihanna sau Paris Hilton.

Navigare în articole