Angajații din Sănătate protestează, astăzi, în București. Unde sunt restricții de circulație?

Poliţia anunţă că între orele 12:00 şi 12:30 nu se va circula pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Revoluţiei, iar între 13:00 şi 13:30, pe porţiunea Piaţa Revoluţiei – Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunilor Unite – Bulevardul Libertăţii, până în parcarea din Piaţa Constituţiei.

 

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să opteze pentru mijloacele de transport în comun, iar cei care decid, totuşi, să folosească autovehiculele personale sunt rugaţi să ocolească, pe cât posibil, zonele din preajma Guvernului şi Palatului Parlamentului.

 

Marșul este organizat de federaţia sindicală „Solidaritatea Sanitară”, care a anunţat deschiderea conflictului colectiv de muncă. 

 

Angajaţii din sănătate care fac parte din Federaţia Sanitas au declanşat miercuri grevă japoneză până la rezolvarea revendicărilor salariale pe care le au. Sindicaliştii au purtat banderole sau ecusoane, însă nu şi-au întrerupt deloc activitatea. 

 

Sindicatul atrage atenţia că personalul auxiliar, format din infirmieri, îngrijitori şi brancardieri, reprezintă singura categorie din întregul domeniu bugetar care nu beneficiază nici la ora actuală de salariile de bază prevăzute în Legea salarizării pentru anul 2022.

Navigare în articole