Adrian Năstase, analiză dură a Guvernului condus de Marcel Ciolacu – Radiografia fostului premier

Analiza făcută de fostul șef al guvernului este împărțită în 5 puncte iar postarea este însoțită de o poză cu o tufă de trandafiri roșii. Adrian Năstase este de părere că, în realitate, actualul guvern nu va face decât să pregătească cele patru runde de alegeri de anul viitor. În plus, face aluzie la slaba cunoaștere a limbii engleze de către unii dintre liderii din executiv.

Mai mult, spune că PNL a retras nume grele din guvern pentru a se întoarce la partid și a avea timp pentru pregătirea campaniei electorale. În final, fostul premier crede că păstrarea UDMR în guvern ar fi fost o piedică pentru ambele partide în ceea ce privește transmiterea de mesaje de tip „suveranist”. 

GUVERNUL CIOLACU, SUB LUPA LUI ADRIAN NĂSTASE

Pare că există o contradicție între timpul limitat la dispoziția noului executiv și programul foarte ambițios anunțat. Ca durată, guvernul recent investit va fi un guvern care, în realitate, va pregăti cele patru runde de alegeri de anul viitor. Un fel de guvern de tranziție, oarecum asemănător guvernului Stolojan. (…)

Sunt unele domenii, unde complementar cunoștiințelor de specialitate, este esențială conexiunea cu factori de decizie de la Bruxelles și din capitalele europene. La fel, cunoașterea de limbi străine. Nu știu dacă aceste cerințe au fost avute în vedere în unele zone sensibile. (…)

UDMR a plătit și pentru felul în care, în ultimii ani, și PSD și PNL au eliminat din mesajele lor și din acțiunea guvernamentală, dimensiunea națională. în felul acestam, segmentul anti-sistem a preluat aceste mesaje, obținând rezultate semnificative, mai ales în Transilvania. Este vorba, în principal, de AUR.sursa: adriannastase.ro

Navigare în articole