Actorul Ennosuke Ichikawa a fost arestat după ce și-a ajutat părinții să se sinucidă

Actorul Ennosuke Ichikawa, conform anunțurilor făcute de posturile de televiziune japoneze, ar fi fost arestat marți dimineață, însă Poliția japoneză nu a confirmat încă această informație.

Actor vedetă al teatrului tradiţional japonez, Ennosuke Ichikawa a jucat pe scenele unor companii prestigioase din Londra, Amsterdam şi Paris.

În luna mai, serviciile de salvare i-au descoperit pe tatăl său, în vârstă de 76 de ani, tot un actor de kabuki, şi pe mama lui, în vârstă de 75 de ani, ambii fără semne vitale, în domiciliul său din Tokyo. Decesul celor doi părinţi a fost confirmat ulterior.

Ennosuke Ichikawa a fost găsit la rândul său într-o stare de semi-conştienţă în aceeaşi zi. Actorul a fost transferat la un spital, unde a fost audiat de poliţie.

„Este adevărat că i-am ajutat pe părinţii mei să se sinucidă. Intenţionam să mă sinucid şi eu după aceea”, a declarat el în faţa anchetatorilor, potrivit postului public de televiziune NHK.

Un document care pare să fie o scrisoare de adio redactată de Ennosuke Ichikawa a fost de asemenea descoperită în reşedinţa sa.

Potrivit kyodonews.net, poliţia îl acuză că a asistat-o pe mama lui să se sinucidă, oferindu-i somnifere într-un interval cuprins între după-amiaza zilei de 17 mai şi dimineaţa zilei următoare. Două tipuri de somnifere au fost găsite în trupul victimei.

O anchetă investighează implicarea actorului şi în moartea tatălui său, indusă prin ingerarea de medicamente.

Ennosuke Ichikawa, al cărui nume real este Takahiko Kinoshi, şi-a început cariera în kabuki în 1980 şi a devenit unul dintre cei mai renumiţi actori din Japonia.

Artistul nipon a fost nominalizat la prestigiosul premiu britanic Laurence Olivier. 

Navigare în articole