2 dintre motocicliștii interlopi care au bătut un patron de restaurant din București au DISPĂRUT. Detaliu surpriză în anchetă

La data de 23.06.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală față de șase inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat și tulburare a ordinii și liniștii publice.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

La data de 14.06.2023, în jurul orei 20:15, în timp ce se afla în apropierea unei terase din mun. București, sectorul 3, victima (un bărbat de 44 de ani) a fost atacată de șapte bărbați (cu vârste cuprinse între 22 și 57 de ani ), care i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele, un cuțit și un ciocan în diferite zone ale corpului, inclusiv în cap, după care au părăsit zona. Agresiunile au fost exercitate într-un loc public, provocând persoanelor care au asistat la eveniment sentimente de teamă, indignare și insecuritate, iar prin aceasta au tulburat ordinea și liniștea publică.

 

UNUL DINTRE AGRESORI ESTE MILITAR

Dintre cei șapte agresori, patru au fost reținuți, doi se sustrag urmăririi penale, iar cu privire la cel de-al șaptelea, care are calitatea de militar, s-a dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

 

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile atât față de cei patru inculpați reținuți, cât și față de cei doi inculpați care se sustrag urmăririi penale.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureștiși Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a transmis PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI.

Navigare în articole