10 cântece pe care CIA le-a folosit pentru a tortura prizonierii. Topul celor mai chinuitoare melodii, dezvăluit de spionii americani

O tehnică folosită de CIA este denumită „Dezorentare a sunetului”, prin care, în esență, prizonierii sunt obligați să asculte muzică tare pentru perioade de 24 de ore. După cum arată rapoartele, „deținuții au fost ținuți în întuneric complet și în mod constant închiși în celule izolate, cu zgomot puternic sau muzică și doar o găleată pentru a o folosi pentru deșeurile umane”. Scopul acestei metode a fost de a „crea frică, de a dezorienta”.  

Alegerea muzicii pentru metodele de tortură ale CIA este făcută cu un anumit scop. După cum a explicat deținutul britanic din Guantanamo Bay, Moazzam Begg: „Într-un fel muzica nu m-a deranjat. Am crescut în Marea Britanie, știam ce este. Dar sătenii afgani, yemeniții, acești tipi au fost năuciți, uimiți și confuzi.”

După cum a explicat sergentul Mark Hadsell: „Acești oameni nu au auzit heavy metal. Ei nu pot înțelege astfel de muzică. Dacă pui o melodie timp de 24 de ore, funcțiile creierului și ale corpului încep să o ia razna, șirul gândurilor se încetinește și voința îți este ruptă. Atunci venim și vorbim cu ei.” În plus, muzica tare induce, de asemenea, privarea de somn și toate ororile care vin împreună cu asta.

În timp ce această metodă de tortură culturală a fost condamnată pe scară largă de muzicieni, Stevie Benton de la trupa Drowning Pool a cărei melodie „Bodies” a fost folosită în aceste experimente, a comentat: „Consider că este o onoare că poate cântecul nostru ar putea fi folosit pentru a potoli un alt atac de la 11 septembrie sau ceva de genul ăsta.” Cu toate acestea, ulterior solistul și-a retras delarația și a susținut că citatele sale au fost scoase din context.

Iată topul melodiilor folosite de CIA pentru a teroriza prizonierii:

‘Baby One More Time’ – Britney Spears‘Bodies’ – Drowning Pool‘Born in the U.S.A.’ – Bruce Springsteen‘Die MF Die’ – Dope‘Enter Sandman’ – Metallica‘Kim’ – Eminem‘Raspberry Beret’ – Prince‘Rawhide’ – the Blues Brothers‘Theme Song’ – Barney & Friends‘White America’ – Eminem

Navigare în articole